Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Bondegatans Bajare FF

2 - 3
Kärrtorps IP 2
12 maj 2017
20:00

Högalids IF

Referat

Referat: Bondegatans Bajare FF - Högalids IF

Högan mot Bajarna, där har Högan en hel del att lära av Bajarnas namn och uttal. I matchen mot Jarlabergarna sprang Emil omkring på planen och vågade inte ta i och idag var det Linus tur att inte kunna gå för fullt och man kan ju undra varför. Jo just det, dom hade inte gjort en Bajare före matchen. Trots ovanstående vart Linus matchens lirare, med defensiva löpningar som vart helt matchavgörande tillsammans med matchvinnarens Emils två mål. Kvittering var ett helt magiskt långskott där bollen wobblade och skruvade sig på ett härligt sätt, varken jag eller målisen visste vart den skulle ta vägen, helt djävla otagbart.
Matchen började med ett kraftigt Högan övertag, där den sista sparken som skulle sätta pricken över i:et var svår att få till. Så ett noll i form av ett knallhårt jättelångskott där man kunde tro att ribban skulle gå av som en tändsticka, men det gjorde den inte och ett noll var ett faktum, av Robbin som lycklig målskytt. Högans övertag med en tio minuter in i matchen fortsatte med oförminskad styrka och frenesi. Därför kändes inte Bajarnas kvittering i ca 30 minuten som något hot efter Högan schabbel, just det schablet hade Capatoni varnat för före matchen.. Men Bajarna fick verkligen bränsle efter målet och jämnade ut spelet högst betydligt. Högan hade inget mittfält och Bajarna vann i princip bollen varje gång den hamnade där. När domaren blåste av för halvlek, så kändes det rätt så bra att vi hade ett ett med oss in. Så att vi skulle kunna få en chans att disponera om laget inför andra halvan av matchen.
När domaren blåste för start av andra halvlek så såg vårat spel betydligt bättre ut. Vi tog över matchen igen och jag väntade på att vi skulle ta över även målmässigt. Men så vart det inte. En ny bjudning av Högan, en välbalanserad lobb av Bajarna och två ett var ett faktum en kvart in i halvleken. Det började nu, bara sprutade om Bajarna (inte där bak) och dom spelade nog på topp av sin förmåga, men vi var ändå ett snäpp bättre kändes det som. Men tiden började rinna iväg och jag tittade på klockan. Va bara tjugo minuter kvar, hur i helvete skall det här gå. Dessförinnan hade vår utmärkta fjärdemålvakt räddat oss med en hel del kvalificerade räddningar, synd bara att ni inte använde Simpans fötter lite mera. Han är som bäst när han får agera libro målis, men inte fy skam på linjen heller med sin reaktionssnabbhet. Det var då Emil slog till med sin förlösande rackarrökare och två två var ett faktum. Robbin och Nicko bråkar fortfarande i skrivandets stund vem som stod för assisten. Nicko gjorde än en gång en jättematch, men för att få matchens lirare måste du släppa bollen tidigare, för att i näst skede kanske få tillbaka den. Vi fortsatte att trumma på men Bajarna var inte ofarliga och hade nån chans till ledningsmål igen, men vi hade ju Simpan. Som sagt vi var det bättre laget och hade flest målchanser. Vilket resulterade i att Emil målade igen med en assist som inte gick av för hackor från Rosen fem minuter kvar av ovisshet och alla helvetets kval. Det var rätt så kul, med Messi på bänken. Han visade sån glöd och engagemang för er där ute på planen (det gjorde alla på bänken förresten). När du var på planen Messi så tyckte jag att det var väldigt skönt att se att du försökte ta tillbaka den med alla till buds stående medel och lite till ibland. Ja så var det dags för signalen och lyckan var total med en sen reducering och kvittering igen. Vi kan inte fortsätta så här, jag börjar bli för gammal och kan få hjärtsvikt för mindre.

Ett särskilt tack till debutanterna Jensa och Felix. Det hade nog inte blivit någon seger idag utan er. Jensa näst intill felfri i backlinjen, borde kanske ha utnyttjat Simpans fina fötter ett par gånger, men hur skulle du kunna veta om Simpans fötter? Felix tjämpade sig blodig, visade sig helt orädd för motståndarna och gick in med livet som insats i närkamperna, härligt Felix. Med tanke på att dagens matchens lirare, var sämst på planen i sin debut för att i matchen efter bli matchens lirare. Felix och Jensa, ni förstår nog nu vilka förväntningar ni har på er i fortsättningen.
Nästa träning, får nog gå ut på att vi får några kreativa mittfältare med oss och en ordinarie målis, till nästa match.

Hälsar 99:an

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Robin Castillo 1 1 0 0 0 1
Nicholas Riley 1 0 1 0 0 1
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Messaye Aberra 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 15 sep 2017, 20:00 Högalids IF - Bondegatans Bajare FF 4 - 0